.

Усікновення глави Іоанна Предтечі 2019: дата, історія та що не можна робити

Дата 11 вересня ввійшла в історію кількома знаковими подіями та святами. У матеріалі  зібрані традиції та прикмети на цей день, а також що можна і не можна робити. 
День в Православ'ї 11 вересня Православна церква згадує відсічення глави Предтечі і Хрестителя Господнього Іоана та пам’ять священномученика Петра, ​​митрополита Крутицького 
Усікновення глави Іоанна Предтечі 2019: дата, історія та що не можна робити
 Що потрібно зробити в цей день? Необхідно обов'язково відвідати храм, помолитися, день підходить для того, щоб попросити вибачення за свої гріхи. В народі вірили, що цього дня Іоанну Хрестителю можна загадувати найзаповітніші бажання, пророк обов'язково посприяє їх виконанню. Молитися прийнято про сімейне благополуччя. 

Що не радять сьогодні робити? 11 вересня не варто називати святом, в цей день церква згадує мученицьку смерть пророка, та існуючі заборони пов'язані з цією сумною подією. Не можна святкувати і потрібно дотримуватися суворого посту. Не можна співати і веселитися, весілля в цей день під забороною. Не можна брати в руки нічого гострого, різати і пиляти. Продукти цього дня допустимо не різати, а тільки ламати. Не можна їсти продукти, які від природи мають круглу форму. Вважається, що віруючі виявляють неповагу до пророка, вживаючи в день його мученицької смерті продукти, які за формою і розміром нагадують голову. 

Посилання на джерело: https://vn.20minut.ua/Podii/usiknovennya-glavi-ioanna-predtechi-2019-data-istoriya-ta-scho-ne-mozh-10939077.html?fbclid=IwAR11iyM5otnbGcTVY4wBKmIN-wC93nrdgYzxFYpeAB2rmvVMrHXsMKY-slk