.

30 ВЕРЕСНЯ – ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ДЕНЬ БІБЛІОТЕК


Всеукраїнський день бібліотек відзначається в Україні щорічно 30 вересня вже понад п'ятнадцять років і є професійним святом працівників близько 40 тисяч діючих бібліотек. 30 вересня працівників бібліотек Барського району тепло і сердечно привітали зі святом голова райдержадміністрації Володимир Саволюк, голова районної ради Михайло Піддубний, головний спеціаліст відділу культури і туризму Анатолій Франчук та голова райкому профспілки працівників культури Інга Осколкова. Вони побажали їм міцного здоров’я, плідної праці, миру , достатку і благополуччя у сім’ях.

У привітаннях виступаючих також зазначалося, що незважаючи на Інтернет, що забезпечує безперервний доступ до різних джерел інформації, люди часто звертаються до друкованих книжок, знаходячи відповіді на свої запитання саме там. І це не дивно, адже віртуальний досвід ніколи не замінить досвід відвідування бібліотеки. Очевидно, що у світі, переповненому цифровими технологіями, людина відчуває потребу у відвідуванні реальних місць, де можна навчатися протягом усього життя. Адже сучасна бібліотека поєднує в собі освіту та інформування, надаючи доступ до свого фонду, та, крім цього, відкриває електронний ресурс для читачів. Її функції стають значно ширшими. Там проводять виставки, брифінги та творчі вечори.


Бібліотеки повинні сьогодні відповідати запитам читача, а саме мобільності та можливості отримання максимуму інформації в одній установі. При цьому книги не відходять на другий план, залишаючись класичним джерелом інформації.
На завершення заходу, кращим бібліотекарям району було вручено грамоти районної державної адміністрації та районної ради.
Працівники Барського районного Центру дозвілля виступили перед присутніми з невеличкою, але змістовною і цікавою концертною програмою.